Logo MRPI-MPG tool - De milieuprestatie voor gebouwen berekening
Logo MRPI-MPG tool - De milieuprestatie voor gebouwen berekening

Over de MRPI-MPG-tool

Over Stichting MRPI®

MRPI® (=Milieu Relevante Product Informatie) is opgericht op 19 november 1999 door de NVTB in nauwe samenwerking met de Rijksoverheid met als doel eenduidig en helder te communiceren over de milieu-aspecten van bouwproducten. Daartoe publiceert MRPI® onafhankelijk getoetste MRPI-EPD certificaten en inmiddels hebben toonaangevende producenten en branches zo’n 300 MRPI®-EPD-certificaten voor hun producten laten maken. Afnemers van producten met een MRPI®-EPD-certificaat kunnen er van op aan dat de milieu-informatie betrouwbaar is.

Op Europees vlak is MRPI® als Nederlandse Program Operator oprichter van  het ECO Platform. Het ECO Platform zorgt voor harmonisatie van EPD’s in Europa door publicatie van elke EPD op het ECO Portal.

De eerste webbased MRPI-MPG tool is al in 2012 ontwikkeld door Stichting MRPI® (Milieu Relevante Product Informatie) en de meest gebruikte in de markt met zo’n 10.000 unieke gebruikers per jaar.

Bezoekadres Stichting MRPI
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
www.mrpi.nl

White Lioness technologies

Over Packhunt.io en White Lioness technologies

Met het platform Packhunt.io ontsluit White Lioness technologies de voordelen van parametrisch ontwerpen voor iedereen – zonder hoge investeringen in trainingen, servers of softwareontwikkeling. Op het platform Packhunt.io kunnen gebouwen en infrastructuur digitaal samengesteld, geëngineerd, geproduceerd en gerealiseerd worden. De basis zijn parametrische modellen zoals producten, die via het platform als digitale bouwsteen gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld aannemers en opdrachtgevers. Leveranciers kunnen hun producten, data of diensten beschikbaar stellen zonder dat de kennis hiervan op straat komt te liggen. Bijvoorbeeld via een makkelijke productconfigurator. Zo kunnen klanten vanachter de laptop of iPad zelf een ontwerp maken, direct zien of het product past en wat het kost. Handig en snel!

Naast bovenstaande voordelen biedt Packhunt.io genoeg rekenkracht om zelfs met bouwwerken als compleet parametrisch BIM model (dus met complete details en alle product logica) te werken – dat is de kracht van de cloud. Packhunt.io is er voor iedereen, of u nu kennis heeft van programmeren of niet. Bovendien is Packhunt.io een open platform, iedereen mag aansluiten. Zo zijn er partnerships met bijvoorbeeld Trimble (Tekla), Construsoft, McNeel (Rhino3D/Grasshopper), Matrix en Nemetschek (SCIA).White Lioness technologies, het bedrijf achter Packhunt.io, is opgericht door Jeroen Coenders en Anke Rolvink. Het team van White Lioness is al meer dan 20 jaar betrokken bij parametrische ontwerpsoftware en bij de bouw. Door hun ervaring begrijpt White Lioness de struikelblokken en uitdagingen van de sector en zorgen dat tijd goed wordt benut. White Lioness is bovendien de enige die parametrische modellen toegankelijk maakt in de cloud op echt schaalbare wijze. Ook goed om te weten: meer dan 50% van de werknemers van dit techbedrijf is vrouw en heeft een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse. Inclusiviteit zit dus in het DNA én in de producten.