Logo MRPI-MPG tool - De milieuprestatie voor gebouwen berekening
Logo MRPI-MPG tool - De milieuprestatie voor gebouwen berekening

Over de MRPI-MPG-tool

Over Stichting MRPI®

MRPI® (=Milieu Relevante Product Informatie) is opgericht op 19 november 1999 door de NVTB in nauwe samenwerking met de Rijksoverheid met als doel eenduidig en helder te communiceren over de milieu-aspecten van bouwproducten. Daartoe publiceert MRPI® onafhankelijk getoetste MRPI-EPD certificaten en inmiddels hebben toonaangevende producenten en branches zo’n 300 MRPI®-EPD-certificaten voor hun producten laten maken. Afnemers van producten met een MRPI®-EPD-certificaat kunnen er van op aan dat de milieu-informatie betrouwbaar is.

Op Europees vlak is MRPI® als Nederlandse Program Operator oprichter van  het ECO Platform. Het ECO Platform zorgt voor harmonisatie van EPD’s in Europa door publicatie van elke EPD op het ECO Portal.

De eerste webbased MRPI-MPG tool is al in 2012 ontwikkeld door Stichting MRPI® (Milieu Relevante Product Informatie) en de meest gebruikte in de markt met zo’n 10.000 unieke gebruikers per jaar.

Bezoekadres Stichting MRPI
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
www.mrpi.nl

Over Packhunt.io en White Lioness technologies

Packhunt is een divers team (met meer dan 15 nationaliteiten van over de hele wereld) met expertise op het gebied van computational design, techniek, architectuur en technologie. We voelen sterk de urgentie om slimmere manieren te bedenken om de wereldwijd te bouwen en economisch en ecologisch welzijn te handhaven. Onze focus ligt op het digitaliseren van de bouwsector en de toeleveringsketen.

Onze manier om dit probleem op te lossen is door kennis en processen in de bouwindustrie te automatiseren, te democratiseren en online toegankelijk te maken. Daarom hebben we het volgende ontwikkeld:

⚡ Packhunt - een online platform en marktplaats voor ingenieurs, ontwerpers en uitvinders over de hele wereld om kennis te automatiseren via parametrische ontwerpprincipes. Het platform is gebouwd voor professionals in de bouwsector om tools, diensten en producten te vinden en te delen. De Packhunt-ontwikkelaars kunnen geavanceerde tools voor de bouwindustrie bouwen en deze online delen en verhandelen, samen met traditionele adviesdiensten. Packhunt is een alles-in-één digitale B2B-marktplaats voor de bouwsector.

⚡ Packhunt for Factories - de basis van een digitale fabriek - om producten te verkopen, ontwerpen, ontwikkelen en te produceren voor de bouwindustrie. Met een krachtige productconfigurator en 3D-visualisatie kunnen eindgebruikers van een producent producten aanpassen op basis van hun behoeften, en direct de impact op de prijs zien. Tegelijkertijd kan de producent producten genereren die technisch correct en foutloos zijn. Packhunt integreert naadloos met productiebestanden, CRM, ERP en meer, en digitaliseert het order-to-productieproces van fabrieken, leveranciers en aannemers.